Activiteiten

Online: Corona heeft in studiejaar 2019-2020 veel stil gelegd en het BSG heeft dat natuurlijk ook ondervonden. Met trots mogen we zeggen dat het BSG iedere week een online activiteit heeft georganiseerd om alsnog samen de avond door te brengen. Bij deze activiteiten werd online bijvoorbeeld een pubquiz, muziekbingo of speciaalbieravond gedaan. Corona stopt het BSG niet! 

ICOO: Het BSG is niet de enige regionale vereniging in Wageningen! Naast ons bestaan ook het WSSFS en ’t Noaberschop. Met hen organiseert het ICOO per jaar drie activiteiten, zoals een biercantus, karaokeavond en zeskamp. Deze activiteiten zorgen ervoor dat onze leden goed met elkaar in contact blijven en we ondanks onze verschillen memorabele avonden neerzetten samen.

Palmindronk: Ieder jaar doet het BSG mee met de Palmindronk, een evenement in het centrum van Wageningen. Gelukkig lukt het ons kaartjes te bemachtigen en doen wij met een grote groep BSG leden en aanhang mee. We gaan met een strippenkaart langs de Wageningse kroegen voor Dobbel Palm en de sfeer in het centrum is puur genieten! 

Beugelen: Jaarlijks reizen we af naar het Brabantse Schijndel om daar een potje te beugelen. Deze Brabantse sport kan bij het BSG natuurlijk niet missen en deze activiteit is ook altijd een groot succes. Deze avond kenmerkt zich ook doordat onze reünisten (afgestudeerde leden) hier vaak op af komen en we zo goed met hen in contact blijven.

Barbecue: Of het nou mooi weer is of niet, de barbecue kan gedurende het studiejaar niet ontbreken. Soms staan we bij een barbecue de hele avond op één plek te grillen en drinken, de andere keer hebben we een bakfiets met tap en barbecue waarmee we naar verschillende locaties gaan en zo door Wageningen touren. De avond zet zich na de barbecue voort met een mooi kampvuur. 

Carnavalsfeest: Het meest kenmerkende aan Brabant is wellicht carnaval en daarom probeert het BSG ieder jaar in samen- werking met een grote studenten- vereniging een feest in Wageningen neer te zetten, met succes. Met worstenbroodjes en Schrobbelèr zijn deze feesten respectievelijk de afgelopen jaren bij SSR-W en D.L.V. Nji-Sri gehouden. Zo kunnen alle Wageningse studenten carnaval meemaken en vieren zonder dat ze daarvoor naar Brabant hoeven te gaan! 

Kerstdiner: Sinds een aantal jaar wordt er in december een BSG kerstdiner georganiseerd door de Kerstcie. Deze commissie bereidt een drie gangen maaltijd voor en zorgt zo voor een avondje met klasse.  

Grondboorkampioenschappen:  Een ander evenement waaraan het BSG meedoet is het Grondboorkampioenschap. Op een veld met veel bier, muziek en sfeer neemt een groot aantal teams van studenten het tegen elkaar op om het beste te grondboren. Typisch Wagenings en het BSG doet graag met meerdere teams hieraan mee om vol te genieten van de plattelandse sfeer, waarna iedereen met zijn modderige laarzen verder gaat naar de Woeste Hoeve!

Introavond: Om de Wageningse studenten die geïnteresseerd zijn in de vereniging kennis te laten maken met het BSG, is de eerste activiteit in het jaar altijd de introavond. Op deze avond geven we informatie over activiteiten en commissies van het BSG en hopen we nieuwe aspirant leden te leren kennen.  

Landdagen: Het weekend in een Brabants drop waarop de aspirant leden lid worden en de Bijzondere Leden Vergadering plaatsvindt, is de Landdagen. Bij ons is er geen ontgroening en de Landdagen is een weekend vol gezelligheid, feesten, leuke activiteiten en contact met de dorpsbewoners en reünisten.  

Het Brabants Studenten Gilde